FAQ 

Ofte stilte spørsmål

1. Kan man avbestille en booket time?

Kunden kan avbestille eller endre reservasjonen i henhold til vilkårene og betingelsene som er angitt ved bestilling.

Eventuelle gebyrer for avbestilling eller endring er i tråd med våre gjeldende retningslinjer.

Bookede timer kan avbestilles senest 24 timer før timen starter. Ved avbestilling kan kunde utføre dette selv under Mine Sider i booking panelet, og kan velge mellom refusjon i 100% gavekort eller 50% penger tilbake.  

2. Hvor varm er badstuen når jeg kommer? 

Hvis badstuen er selvbetjent, så møter du opp i god tid før timen starter for å varme den opp. Har det vært kunder før deg så er den allerede varm.

Badstuen holder vanligvis en temperatur mellom 50-80 °C avhengig av om kunder ønsker "soft sauna" eller "finsk sauna".

For at badstuen skal holde varmen ved ankomst så er det viktig at forrige bruker har lagt på godt med ved før de går.

3. Det tar unormalt lang tid å få badstuen varm. 

Det tar i underkant av 1 time å få badstuen fra 10-80 °C 
Hver gang du heller vann på steinene så kjøler du ned ovnen og lager steam/damp. Dampen føles varm, men ovnen blir kaldere, og man bruker lenger tid på å varme opp.

Badstuen må være minst 70 °C  før du begynner å bruke vann. Du merker det også om steinene ikke freser når du heller på litt vann.

Er badstuen vedfyrt, så fyll godt på med ved og trekk ut askeskuff litt for å få bedre trekk. (Viktig å ikke la denne stå åpen konstant).
Husk å holde døren lukket mest mulig. 

4. Hvor lenge kan jeg være i badstuen?

Det anbefales at du sitter i badstuen i 10-15 min for så og ta deg en tur ut i frisk luft, ta et kaldt bad og drikk godt med vann. Holder du denne rutinen og i tillegg benytter deg av egen saunahatt så kan du fint sitte 2 timer i en badstue. Mer erfarne kan fint sitte i 20-30 minutter à gangen.

5. Hvor ofte kan jeg ta badstue?

Dette er individuelt, men badstue 2-3 ganger i uken er normalt sett godt for kropp og sjel.

6. Hvor lenge kan jeg isbade? 

Det kommer helt an på person til person og helsetilstand.
Det viktigste er å lytte til kroppen, og ikke prøve å sette rekorder når det kommer til dette.
Det anbefales ikke å isbade alene. Gå alltid minst 2 sammen, og gå inn i badstuen igjen først når siste person har kommet opp av vannet.

7. Kan jeg bruke badstuen hvis jeg har medisinske tilstander? 

Personer med medisinske tilstander, som hjerteproblemer eller høyt blodtrykk, bør konsultere en lege før de bruker badstue. Gravide kvinner, personer med hudsykdommer eller infeksjoner, og de som er sterkt beruset, bør også unngå badstue bruk.

Er du i tvil, konsultere med en lege.

8. Må jeg dusje før og etter badstuen?

Man skal alltid komme nydusjet inn i en badstue.
Når du er ferdig med badstue så er huden renset, men det anbefales å ta en god kjølig dusj for å avkjøle kroppen. 
Bruk av såpe etter badstue er ikke nødvendig da kroppen allerede er renset, porene åpne og ikke nødvendig å fylle de med kjemikalier igjen.

9. Hva bør jeg ha med meg i badstuen? 

Les gjerne Badstueregler for detaljert oversikt over hva du bør ha med.

Ett stort håndkle til å sitte/ligge på, ett håndkle til å tørke deg med og rikelig med drikkevann. Plastflasker, slippers, badekåpe og produkter som inneholder plastikk er ikke anbefalt i selve badstuerommet da de vil avgi en rekke toksiner i varmen. Oppbevar de ute i skifterommet.
Badetøy av pustende materiale eller bomulls håndkle anbefales å ha rundt deg. Dette puster godt, og man slipper å ha tettsittende polyester produkter klistret til kroppen.
 PS! Bikini er bedre enn hel badedrakt og puster bedre. 

10. Kan jeg bruke egne eterisk oljer? 

I hovedsak nei.
Bruk naturlige urter,
De fleste eteriske oljer er beregnet for badevann/lys. Mange eteriske oljer er allergifremkallende og kan være skadelig når de kommer i kontakt med en varm badstuovn. Forsikre deg om at oljen er godkjent for bruk i badstue. Begrens bruken til 2-3 dråper i egen liten flaske av keramikk eller metall.
Ikke hell oljer i badstuens vannbøtte. Oljer til diffusere er ikke beregnet for badstue.
Spør alle som er i badstuen om det er ok. 

11. Hvordan forlater jeg badstuen?

Det er viktig at du rydder opp etter å ha brukt badstuen. Fei opp søl og bøss og tørk over dører og kontaktflater med klut og spray som er tilgjengelig i badstuen. Fyll opp badstubøtte med vann og legg inn ved i ovnen før du går hvis det er vedfyring.
Kast søppel i søppelstasjner.

12. Er det tilgang til dusj?

Vi jobber for å få til en dusjløsning. Foreløpig så kan det være greit å helle kaldt vann fra kanner/vannslange over seg. Friskt og godt!

13. Har dere Drop-in?

Når det er felles sauna så er det mulighet for drop-in. Det er mulig å betale med Vipps direkte fra badstuen, men det anbefales å booke på nett for å være garantert plass.